Het Literatuur museum

20191211_114332Hoe interessant kan een museum over schrijvers zijn? Kijken naar teksten en naar foto’s?  Nou, heel boeiend! Dat bewijst het Literatuurmuseum in Den Haag. Een onverwachte schatkist en… het is er rustig.  Alle tijd om ongestoord rond te dwalen.
Het helpt natuurlijk wanneer je van lezen houdt en iets weet van Nederlandse literatuur. Dan is de Schrijversgalerij een uitdaging: probeer maar eens al die gezichten te identificeren.
De een is een inkoppertje, bij de ander moet de toelichting hulp bieden. Die mooie meneer in het midden is Jacob van Lennep, een multitalent uit de negentiende eeuw (tip: lees zijn biografie door @MaritaMathijsen)

20191211_113314

Maar er is meer moois. Vitrines met pronkstukken uit de collectie. Voorbeelden van manuscripten. Wanden met chronologische informatie over de Nederlandse literatuurgeschiedenis aan de hand van schrijvers.  Zet de koptelefoon op en je hoort fragmenten uit werken, interviews, biografische informatie. Kies je favoriete auteurs en je bent uren zoet.
Een absolute bonus is de website van het Literatuurmuseum  Je hoeft helemaal niet naar Den Haag. Alles is ook thuis te genieten!
Wil je weten wie dit is? Gewoon kijken bij de Schrijversgalerij

20191211_115231

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.