Cafe’s en boeken 1 Weymouth

on

IMG_0496Overal zijn ze te vinden: boekencafe’s. Plekken om iets te drinken en te eten, omringd door volle boekenkasten. Vaak zijn er comfortabele stoelen en banken waar je zonder problemen uren mag blijven zitten.  De sfeer is relaxed en de koffie meestal uitstekend.
Overal waar ik kom, zoek ik dergelijke cafe’s. Dit is het eerste deel van een serie met mijn ervaringen in binnen- en buitenland.

Weymouth is een kustplaats in Zuid Engeland. Het ligt prachtig aan Weymouth Bay. De oude haven is een van de grootste attracties, naast het strand natuurlijk. Steegjes met “cobbles” in plaats van asfalt.  Antiekwinkels met oude kaarten en zeemansspullen.
Daartussen, aan de kade van Trinity Road, is het Library Harbour Cafe een blikvanger.

Een oud, witgepleisterd pand met een opvallende erker. Het bord buiten nodigt je uit voor koffie, thee en natuurlijk cake en taart. Maar je kunt ook boeken ruilen, en vinylplaten draaien.

Library Harbour Cafe in Weymouth

Ondanks de toeristendrukte buiten, is het binnen rustig en relaxed. De zaak is niet groot, maar er zijn allerlei zithoeken, trapjes en onverwachte verrassingen. De muren bestaan uit enorme keien. De dame achter de toonbank begroet iedereen enthousiast. Naast haar staat een vitrine met geweldige taarten. Dat is lastig kiezen! De cappucino is perfect, niet altijd gebruikelijk in Engeland.

69688642_521466638429225_2557672103012728832_o
Overal zijn boeken natuurlijk, tijdschriften. puzzels, kleurplaten, citaten uit boeken aan de muren.  Centraal in de ruimte staat een platenspeler met bakken met lp’s eronder. Dat nodigt uit om te snuffelen. Mijn muziekkeuze (Leonard Cohen) wordt goedgekeurd door een aardig stel naast mij. We raken druk in gesprek. Daarna kijk ik rond bij de kast met lokale kunstproducten, verpakkingen met huisgebakken koekjes en cakejes, theepotten en allerlei soorten thee. Ik koop een Penguin uitgave van Jane Austens Persuasion, voor een pond.

Wanneer ik weer naar buiten stap, is er anderhalf uur voorbij. Tijd om het strand op te zoeken.

Weymouth Harbour

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.