KinderBoekenHuis in Winsum

on

20190310_104845-e1552746701407.jpgEen licht, mooi gebouw met meer dan 30.000 oude kinderboeken! Dat is het KinderBoekenHuis in Winsum (Gron.)  Ik woon er in de buurt en was er nog nooit geweest. Dat gaat veranderen, want het is een geweldige plek om een uurtje rond te kijken.
Vrijwilligers ontsluiten en beheren een prachtige collectie kinderboeken. Schoolboekjes, sprookjes, jeugdliteratuur, prentenboeken. Denk aan een boek dat je in je jeugd graag las en je kunt het hier vinden. Alles overzichtelijk gepresenteerd, met een grote leestafel, koffie en vriendelijke vrijwilligers. Vrijwel alle boeken worden uitgeleend.

20190310_104845-1.jpgBovendien is een hoek van het gebouw ingericht als winkeltje, waar dubbele exemplaren voor een paar euro te koop zijn. Ik kon het niet laten om een stapeltje boeken uit mijn kindertijd mee te nemen. Maar doneren kan natuurlijk ook. Gooi die oude banden van oma of oudtante niet weg! Breng ze hier en maak er een dagje Groningen van. Het is een bijzondere belevenis.

Het KinderBoekenHuis bezit na de Koninklijke Bibliotheek de grootste collectie in Nederland.  En dat allemaal op basis van schenkingen, giften en donaties.

Zoekt u een kinderboek? Kijk in de catalogus http://www.kinderboekenhuis.eu
Bezoeken kan van dinsdag t/m zaterdag.

20190309_134206

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.