Boeken over boekverkopers

20181128_180125

Deze titel maakt me nieuwsgierig!  En de omslag past zo mooi bij mijn blogthema! De boekenkast komt me bekend voor, alleen de kat ontbreekt bij mij. Er is een Nederlandse vertaling (Dagboek van een boekverkoper) maar de omslag, een blauw speelgoedhuis,  vind ik minder leuk. In de kerstvakantie ga ik lezen hoe een boekhandelaar in Schotland het hoofd boven water houdt.
Het beroep van boekverkoper inspireert meer auteurs.  Jaren geleden las ik De boekverkoper van Kaboel, van de journaliste Asne Seierstad. Een indrukwekkend verhaal over een Afghaanse familie die probeert te overleven in de oorlog. Ook van een journalist, Frank Westerman, is het intrigerende De moord op de boekverkoopster. Hij doet daarin verslag van zijn zoektocht naar de omstandigheden van de dood van de bekende boekverkoopster Marian Heij uit Wageningen. In maart 2019 verschijnt De boekwinkel voor gebroken harten, van Robert Hillman. Ik ben benieuwd welke collectie daar wordt verkocht.

 

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Joke van Overbruggen schreef:

  Moord op de boekverkoopster vind ik een goed geschreven verhaal.
  Onbegrijpelijk hoe een intelligente, belezen vrouw zich laat inpalmen
  door deze man.
  Ik begrijp alleen niet waarom de schrijver zo uitgebreid aandacht besteedt
  aan de boeken die Marian Heij leest.

  Like

  1. Lies Reitsema schreef:

   Dag Joke,
   Bedankt voor je interesse. Ik heb eeb lange tijd geen nieuwe blogs geschreven.
   Maar daar komt in 2022 verandering in;) Je kunt je aanmelden , dan krijg je bericht wanneer er iets nieuws verschijnt. hartelijke groet,
   Lies

   Like

 2. Joke van Overbruggen schreef:

  Prima. Ik deel graag ervaringen met gelezen boeken
  Hartelijke groeten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.