Boekenkast

boekenkast1.jpg

Een boekenkast weerspiegelt een mensenleven. Ik kom graag bij mensen op bezoek die een wand vol boeken hebben. Stiekem kijk ik dan wat ze allemaal op de planken hebben staan. Soms herken ik al van verre een omslag.
Lang niet iedereen heeft boeken. Er zijn openbare bibliotheken, e-readers, wisselkasten langs de straat. Of, dat kan natuurlijk ook, mensen houden niet van lezen.
Dat kan ik nu niet begrijpen!  In mijn eerste bewuste jeugdherinneringen komen boeken voor. Vanaf mijn zevende liep ik twee keer per week naar de leeszaal. Mijn moeder vond dat ik buiten hoorde te spelen; ze zette me met stoel en boek op het trottoir voor onze flat.
Zodra ik geld had, kocht ik mijn eigen boeken. Zelden doe ik iets weg. Boeken weggooien kan ik helemaal niet.
Ik ken de ontstaansgeschiedenis van mijn bibliotheek. De plekken waar ik boeken kocht, en wanneer, van wie ik ze kreeg, wat er in mijn leven gebeurde toen ik ze las.
De komende maanden ga ik mijn boekenkast opnieuw ontdekken. Herlezen, herinneren, voor het eerst lezen wat ik tot nu toe oversloeg. De klassieken, de guilty pleasures, de ontroering, de tegenvallers.
Volg mijn ontdekkingstocht in mijn woonkamer: van sprookjes tot reisverhalen, van zelfhulpboeken tot strips. Intussen komen er nieuwelingen bij, ik geef u tussendoor mijn tips en recensies.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.